Hirdetés


Hirdetés

Magyar Épületgépészek Napja 2017 – információk a programról PDF Nyomtatás E-mail

A MÉN Szervező Bizottsága a BME épületgépészeti tanszéki könyvtárában szeptember 9-én tartotta első sajtótájékoztatóját.

A bevezetőben, Kugler Géza a Szervező Bizottság elnöke arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy a hagyományos rendezvény szervezését ebben az évben, a korábbi szervező Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség javaslatára, új, kibővített bizottság végzi.
A Rendező Bizottság (RB) tagjai: a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség, az MMK Épületgépészeti Tagozat, a BME Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnika Tanszék és a Magyar Épületgépészek Szövetsége elnökei.
A Szervező Bizottság (SZB) tagjai a RB tagjai által kijelölt kollégák, nevezetesen dr. Magyar Zoltán, Gyurkovics Zoltán, Herczeg Levente és Gyárfás Attila, valamint Kugler Géza elnök. A lebonyolításban a SZB megbízására az IMS Kft. végzi.
Kugler Géza elmondta, hogy a MÉN 2017 honlapja a www.talalkozzunk.hu címen elérhető, ahova folyamatosan kerülnek föl az információk. Nagyrészük már most letölthető. Külön felhívta a figyelmet, hogy a honlapon keresztül máris lehet jelölni a bálon átadandó Év emberei kitüntetésekre, de itt olvasható a kitüntetés odaítélésének szabálya is.

Dr. Magyar Zoltán (MÉgKSz) tájékoztatójában kiemelte, hogy a 10 éve kétnaposra bővült rendezvény az eddigi, főleg budapesti jellege most már országossá szélesedett azzal, hogy a MÉGSZ is részt vesz a szervezésben. A rendezvényt továbbra is színesítik emellett a környező országokból érkező előadók és látogatók.

Gyurkovics Zoltán (MMK), mint a szakmai továbbképző program felelőse, sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az egyetemi osztott képzés bevezetése jelentősen megnehezítette az egyetemi közösségek kialakulását, a személyes kapcsolatok fenntartását. Individuálissá vált a képzés. Fontos célnak nevezte, hogy az országossá váló rendezvény a kivitelezők bevonásával együtt a szakma teljes egészét jelenítse meg. Ugyanakkora azt is fontosnak nevezte, hogy a „találkozzunk” hívó szót megtöltsük tartalommal is.

Gyárfás Attila (MÉGSZ) a kísérő rendezvények programját ismertette. Ezek közül kiemelkedik a dec. 1-én délelőttre szervezett, a napjaink égető munkaerőhiányának és a szakoktatás összefüggéseinek tárgyalása, a szakoktatás vállalkozói igények szerinti átszervezésére tett intézkedések és javaslatok ismertetése. Délután kerül sor a megújuló energia gazdaságos alkalmazási lehetőségeit taglaló előadásokra és egy harmadik blokkban, a VGF javaslatára és szervezésében a Paks 2 erőmű létesítésével kapcsolatos épületgépészeti feladatok ismertetésére. Golyán László (MÉGSZ elnök) hozzászólásában kiemelte, hogy a MÉGSZ bevonása végre jól tükrözheti az épületgépész szakma egységét, a közösen kialakítandó arculat emeli a MÉN rangját.

Dr. habil Kajtár László (BME) hangsúlyozta a programban 2007 óta szereplő Oktatás Napja, ami lehetőséget ad az egyetemi oktatói eredmények és a legjobb diplomatervek bemutatására, erősítette a rendezvény jelentőségét. A külön PhD szekció pedig az oktatási utánpótlás megteremtésének az alapja. Külön öröm a tanszék számára, hogy a BME a MÉN fő helyszíne.
Herczeg Levente ismertette az Oktatás Napja programját, benne a laborlátogatást, a tervezői pályázatokat, a PhD előadásokat (köztük külföldi előadók is lesznek), a tervezői szoftver előadást.

Végül Kugler Géza ismertette a rendezvényt lezáró bál programját, és felhívta a figyelmet a megvásárolható támogatói csomagokra, ezek információk már letölthetők a honlapról a www.talalkozzunk.hu oldalról.

2017. szeptember 12.

Gyárfás Attila, ügyvezető elnök
Magyar Épületgépészek Szövetsége

Módosítás dátuma: 2017. december 06. szerda, 15:56