Hirdetés


Hirdetés

2017. május 6-án tartotta tisztújító küldöttgyűlését a Magyar Mérnöki Kamara PDF Nyomtatás E-mail

A Magyar Mérnöki Kamara küldöttgyűlése négy évre Nagy Gyula okleveles gépészmérnököt, az Épületgépészeti Tagozat elnökét, a Piraton Komplex Kft. ügyvezetőjét választotta az országos kamara elnökévé, aki a szervezet vezetését a nyolc év után leköszönő Barsiné Pataky Etelka elnök asszonytól veszi át.

Az új elnök köszöntőjében kiemelte, hogy a kamarának hatékonyan ki kell használnia az önkormányzatiság és köztestületi szervezeti forma adta szakmai és jogi lehetőségeket.

A nemzet gazdaságának növekedése csak magasan képzett mérnökök közreműködésével valósítható meg, ezért a minőségi munka érdekében - az elmúlt évek eredményeire alapozva - tovább kell fejleszteni a mérnökök szakmai továbbképzését és a kamarai érdekképviseletet.

Az érdekvédelem területén el kell érni, hogy a szakmai, a gazdasági, de még a politikai érdekek is találkozzanak egymással. E célból a kamara a beruházások előkészítését segítő több szakmai dokumentumot dolgozott ki, kiemelve a független tervezői közreműködés fontosságát, és a kiviteli tervből való pályáztatásnak a beruházás eredményességét javító bevezetését.

Eredményes munkát csak a szakmai szervezetek, a szakmai kamarák összefogásával lehet elérni, ezért ki kell dolgozni a folyamatos egymás közötti konzultáció és együttműködés rendszerét. Egymással egyeztetve, megfelelő munkamegosztással, egymás érdekeinek figyelembe vételével és tiszteletben tartásával lehet sikeres a tevékenységünk.

Bővebben a küldöttgyűlésről

Módosítás dátuma: 2017. július 25. kedd, 14:38