Hirdetés


Hirdetés

WK80 Weishaupt ipari égő (22 MW-ig) PDF Nyomtatás E-mail

weishaupt_logo

A WK80 duoblokk égők a 22 MW-ig terjedő teljesítménytartományban már minden járatos tüzelőanyaggal működtethetők és két tüzelőanyagos kivitelben is rendelkezésre állnak.
Teljesítményosztályában az egyetlen tüzelőberendezés a világon, mely gyári típusvizsgálattal kerül kiszállításra: a helyi egyedi átvételre nincs szükség.

A Weishaupt WK-sorozatú égőknél a ventilátor, a vezérlőszekrény, az olaj szivattyúállomás és az előmelegítő állomás az égőtől függetlenül kerül elhelyezésre. A tüzelőanyag lehet földgáz és pb-gáz valamint könnyű-, közép- és nehézolaj.

A tüzelőberendezés üzeme, a digitális tüzelésmenedzsment révén kényelmesebb és biztonságosabb. A lényeges funkciók, mint a levegő és a tüzelőanyag-hozzávezetés vagy a lángőrzés digitális pontossággal ellenőrzöttek és vezéreltek. Optimális az égő üzeme, maximális a gazdaságosság és minimális az emisszió.

WK80w

Sok ipari, technológiai folyamatnál magas a füstgázhőmérséklet, a magas közeghőmérséklet (pl. magas hőmérsékletű kazán) miatt. Ebből a forró füstgázból jelentős nagyságú energia nyerhető vissza. A visszavezetés a füstgázvezetékben elhelyezett égési levegő hőcserélő révén valósul meg. Ezzel a technológiával a hatásfok akár 9 százalékkal javítható. A Weishaupt WK ipari égők 250°C hőmérsékletig tudják fogadni az így előmelegített égési levegőt! A WK 80 égő forrólevegős kivitelű égőháza nagyhatékonyságú hőszigeteléssel van ellátva. Még 250°C égési levegő hőmérsékletnél is, a ház felületi hőmérséklete alacsonyabb, mint 100°C. Emellett hatékony zajcsökkentést nyújt a szigetelés. Így az égő zajszintje 85 dB(A) alatti!

Az új kialakítású keverőrendszerrel a korábbi WK-égőkhöz képest kb. 40 %-kal alacsonyabb az égő nyomásvesztesége. Így kisebb ventilátoregységeket lehet alkalmazni – alacsonyabb az áramfelvétel. Az üzemeltető számára ez kedvezőbb beszerzési és energia-költségeket jelent. Az új keverőrendszer révén egyben tovább csökkentek az emissziós értékek, jóllehet megnövekedett 22.000 kW-ra a teljesítmény valamint csökkent az elektromos teljesítmény felvétel.

A rövid tűzterű vízcsöves kazánok követelményrendszerének a swirlflame-kivitelű WK80 égő a megfelelő. Ennek új keverőrendszere kombinálja a levegő perdítést a bevált lángstabilitással és tüzelőanyag hozzávezetéssel. Ez az új fejlesztés a világ legnagyobb – Schwendi-ben található – vizsgáló-lángcsövének köszönhetően volt lehetséges.

 

Weishaupt. Ez a megbízhatóság.

 

Módosítás dátuma: 2011. december 05. hétfő, 12:42