Hirdetés


Hirdetés

A Bepatek a Budapest Hajón és a Nemzeti Színházban ünnepelt! PDF Nyomtatás E-mail

Húszéves az osztrák-magyar tulajdonú külkereskedelmi vállalat

November 27-én ünnepelte 20. évfordulóját az osztrák-magyar tulajdonban lévő külkereskedelmi vállalat. A kezdetek óta szoros üzleti kapcsolatot kialakító partnercégeket és ügyfeleket hívta meg a két tulajdonos Michael Benesch és Rákos Csaba. A cég életében nem volt még a 20 év alatt ilyen nagyszabású rendezvény, ezért ez mind az ügyfelek, mind pedig a munkatársak számára különleges eseménynek számított.

Az ország különböző pontjáról érkező vendégeket a Budapest Hajón várták hajókázással egybekötött ünnepi vacsorával és tombolával. Michael Benesch osztrák tulajdonos a 60-as években édesapja által alapított cég, a Benochema alapításáról, s a Bepatek megalakulásának körülményeiről beszélt ünnepi köszöntőjében. A korábbi cég Magyarországon forgalmazott mosodai gépeket, így a rendszerváltás előtt szükségesnek tartották a közvetlen piaci jelenlét megteremtéséhez a magyar Bepatek Kft. létrehozását, amely cégnév a következő rövidítésekből állt össze: Be, mint Benochema, Pa, mint Patyolat és Tek, mint Technika.

Rákos Csaba 1991-ben csatlakozott a kft-hez, s kezdte meg munkáját, mint fiatal és lelkes mérnök. Később ő indította el a CERTUSS gőzfejlesztő üzletágat is. A rendezvényen megindítóan beszélt a korai évekről, s mondott szívből jövő köszönetet a megjelent vendégeknek, akik közül sokan a kezdetek óta mellette álltak. A baráti és egyben ünnepélyes hangvételű beszéd közben a kivetítőn húsz évvel ezelőtti fotók jelezték az elmúlt évek számának súlyát, szemléltették a változást, s az utat, amelyet e kis cég 1989 óta bejárt. Kedves pillanat volt a munkatársakról kivetített tabló, amelyen mindenki húsz évvel ezelőtti valójában szerepelt, – s lévén, hogy nagyrészt fiatal a csapat, – sokukról gyerekkori képeket láthattak a vendégek.

A tombolaajándékok sorsolása során a cég minden munkatársának jutott egy kis szerep. A Bepatek Kft. ügyfeleinek termékeiből összeválogatott csomagokat egy-egy munkatárs sorsolt ki rövid bemutató felvezetés után, s a két értékes fődíj nyertesét az üzletkötő kollégák, illetve a tulajdonosok húzták ki.

A közben esti városi fényekbe öltözött Budapest látványát az ünnepi torta felszolgálásának pillanata tette még emlékezetesebbé. A hajó belső fényei helyett a százszeletes, háromemeletes, Szamos Marcipán dísztorta gyertyafényei árasztották el a termet, taps és ováció közepette. A program a Nemzeti Színházban zárult Szomory Dezső, Hermelin című előadásának megtekintésével, amelyre a Bepatek Kft. vendégei számára lefoglalta a nézőtér nagy részét.

Módosítás dátuma: 2010. január 04. hétfő, 20:15