Hirdetés


Hirdetés

Új vezetőket választott a MÉGSZ közgyűlése PDF Nyomtatás E-mail

A február 5-i, pécsi közgyűlésen résztvevő MÉGSZ-tagok az elmúlt év és a négyéves vezetőségi ciklus munkáját értékelték a vezetői beszámolók alapján.

Bozsó Béla ügyvezető részletes előadásának összegzéseként megállapította, hogy a szövetség az elmúlt négy évben csaknem minden mutatószámában jelentős fejlődést ért el.

Golyán László elnök az elmúlt négy év legfontosabb stratégiai eseményeit és eredményeit  foglalta össze, így kitért „A szakma egy” nyilatkozatra, a Meszlényi Zoltán-díj alapítására, a jelentős érdekvédelmi eredményekre, így a GMBSZ-bizottságon belüli munkára, az Oktatási Intézet felépítésére, a Hungarotherm fővédnökségre, a szövetség egyenletes és jelentős fejlődésére. Mint mondta, a MÉGSZ stabil és következetes alapelvek mentén működik, kiszámítható partner. A szövetség új feladatok elé néz, amelyek közül kiemelte a szakmán belüli összefogásban való részvételt és a kisvállalkozói érdekvédelem jelentős erősítését.

A beszámolók elfogadása után a közgyűlés új tisztségviselőket választott. Golyán László ezúttal egyedüli jelölt volt az elnökségre, őt a közgyűlés nyílt szavazással választotta meg.

Az alelnökök titkos szavazással a következő lettek: Balázs Gábor, Domonkos László, Fehér János, Horváth Zoltán, Kirch Ervin, Pánger László, Varga Pál.

A szövetség négyéves vezetőségválasztó ciklusához igazodva a szakmai csoportok is új vezetőket választottak. A Megújuló Energia Tagozat vezetője Varga Pál maradt, a Fűtés-légtechnika Szekciót továbbra is Nagy István vezeti. A Szerviz Szekcióban Horváth Zoltán választották meg ismét, míg a Gázszerelési és Füstgáz-elvezetési Szekcióban Németh Vilmost választották meg újra a tagok. Két új szakmai csoport is alakult, a Tervezői Tagozat és a Geotermikus Hőszivattyú Tagozat, előbbiben dr. Rétfalvi Mátyás, utóbbiban Fodor Zoltán a vezető.

kgy_2010_1

A közgyűlés helyszínén

kgy_2010_2

Szavazók: Palla Ferenc, Németh Vilmos, Szigetvári Dénes

kgy_2010_3

Február 6-án, délelőtt, a kétnapos program részeként jelentős részvétellel és aktivitással zajlott le az épületgépész szervezetek vezetőinek tanácskozása a szakmafejlesztési és érdekvédelmi együttműködés javításáról

kgy_2010_4

A kétnapos rendezvény zárszavát dr. Páva Zsolt, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere mondta el. Az idén Európa Kulturális Fővárosa címet viselő megyeszékhely vezetője (jobbra) Cserkúthy László és Golyán László elnökök társaságában, a konferenciát követően

kgy_2010_5

A születésnapi torta megszegése: Fehér János alelnök, Cserkúthy László tiszteletbeli elnök, Golyán László elnök, dr. Bozsó Béla ügyvezető, Korom Kata oktatási igazgató és Balázs Gábor alelnök (balról jobbra)

Részletesebb képösszeállítást a képtárban talál!

Módosítás dátuma: 2010. március 04. csütörtök, 17:31