Hirdetés


Hirdetés

Állásfoglalás a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium számára PDF Nyomtatás E-mail

A Magyar Épületgépészek Szövetsége februárban nyújtotta be javaslatát a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium számára, melyben hangsúlyozta, hogy az épületgépészeti szakma a lakossági energiahatékonysági pályázatok haladéktalan elindítását várja, mivel a hazai lakásállomány energetikai korszerűsítésének megkezdése nem tűr további halasztást. Olajos Péter helyettes államtitkár azóta reagált a megkeresésre.

A Szövetség elnökének, Golyán Lászlónak címzett válaszában megköszönte az állásfoglalást és a javaslatban foglaltakat a szaktárca lényeges célkitűzéseként ítélte meg, mivel a lakosságnak jelentős szerepe van az ország energiahatékonysági céljainak megvalósításában. Válaszlevelében Olajos Péter felhívta a figyelmet arra, hogy az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett és a jövőben meghirdetni kívánt nyitott pályázatok jelentős része az épületek energiahatékony felújítását célzó pályázat, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fog meghirdetni. A pályázatok kezelését és a pályázókkal történő kapcsolattartást várhatóan az Energiaközpont és az ÉMI Nonprofit Kft. fogja végezni, amelyekről részletes tájékoztatást a www.energiakozpont.hu és a www.emi.hu oldalakon lehet találni.

Végezetül az államtitkár egyetértett azzal, hogy a lakossági energiahatékonyságot növelő pályázati rendszer mihamarabbi beindítása fontos mozgatórugója lehet a hazai gazdasági szférának, és kifejezte nyitottságát a szövetséggel történő további együttműködést illetően.

 
Módosítás dátuma: 2011. május 02. hétfő, 13:54